You are currently viewing Srbija osvojila VII „Nenin Memorijal“

Srbija osvojila VII „Nenin Memorijal“

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobednik je sedmog Međunarodnog memorijalnog turnira „Nenad Nena Manojlović“, koji je tokom proteklih pet dana u Kragujevcu, u organizaciji Vaterpolo kluba Radnički, okupio osam ekipa iz Evrope, uzrasta do 14 godina.

Srbija je u finalu pobedila ekipu Lacija iz Rima, rezultatom 8:5, dok je pobedničko postolje upotpunio Galatasaraj, trijumfom nad reprezentacijom Nemačke (7:5), u meču za bronzanu medalju. U susretu za peto mesto slovački XBS Šamorin savladao je valjevski Valis sa 8:5, dok je sedmo mesto pripalo domaćem Radničkom, nakon trijumfa nad timom Leotara iz Trebinja (14:6).

Timovi su najpre bili raspoređeni u dve grupe. U grupi A Srbija je bila prva sa devet bodova, upravo ispred Lacija (6), Radničkog (3) i Leotara (0), dok je u grupi B trijumfovala Nemačka (9), ispred Galatasaraja (6), Šamorina (3) i Valisa (0). Potom su odigrani polufinalni mečevi. U prvom „malom“ polufinalu Radnički je poražen od Valisa (8:6), dok je Šamorin bio ubedljiv protiv Leotara (12:2), zatim je u polufinalu istim rezultatom (12:2) Srbija savladala Galatasaraj, dok je Lacio bio bolji od Nemačke (8:5).

Najefikasniji strelac turnira bio je Durakoglu iz Galatasaraja, sa 12 golova. Za najboljeg igrača proglašen je Koreli iz Lacija, dok je najbolji golman srpski reprezentativac Maksimović.

Medalje i pehare najboljima uručio je Uroš Manojlović, sin Nenada Manojlovića, a pored priznanja, laureati su nagrađeni i sportskom opremom robne marke Keel.

Ovaj anualni turnir igra se u čast Nenada Manojlovića, legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, koji je preminuo 2014. godine, u 60. godini života.

Pored održavanja uspomene na našeg slavnog vaterpolistu i takmičarskog karaktera, turnir je tradicionalno imao i socijalni karakter, pa je tako jedan dan bio rezervisan za druženje mališana u Etno selu Lužnice, nadomak Kragujevca.

REZULTATI:

Grupa A: Radnički – Leotar 12:4, Lacio – Srbija 7:9, Leotar – Lacio 3:18, Radnički – Srbija 1:27, Srbija – Leotar 17:1, Radnički – Lacio 3:12.

Grupa B: Šamorin – Valis 13:6, Valis – Nemačka 5:17, Galatasaraj – XBS Samorin 16:7, Nemačka – XBS Samorin 10:4, Galatasaraj – Valis 17:3, Nemačka – Galarasaraj 9:8.

„Malo“ polufinale: Radnički – Valis 6:9, Šamorin – Leotar 12:2-

Polufinale: Srbija – Galatasaraj 12:2, Nemačka – Lacio 5:8.

7. mesto: Radnički – Leotar 14:6, 5. mesto: Šamorin – Valis 8:5, 3. mesto: Galatasaraj – Nemačka 7:5, finale: Srbija – Lacio 8:5.

Članak Srbija osvojila VII „Nenin Memorijal“ je preuzet sa sajta KVK Radnički.

Ostavite odgovor