ŠKOLA SPORTA RADNIČKI

Jedina škola koju deca zaista vole

SPORTOVI

Sportove koje dečaci i devojčice u školi Radničkog mogu trenirati su:

ODBOJKA

VATERPOLO

KOŠARKA

RUKOMET

ZAŠTO RADNIČKI?

Pored najboljih uslova i stručnih trenera mladi sportisti Radničkog imaju BESPLATNO:

 • Učenje stranog jezika

  Polaznici imaju priliku da nauče engleski, španski i francuski jezik.

 • Dopunsku nastavu

  Ukoliko je učenik, iz nekog razloga, u zaostatku sa usvajanjem gradiva na redovnim časovima postoji mogućnost časova dopunske nastave iz školskih predmeta.

 • Pripremnu nastavu za polaganje male mature

  Za učenike koji upisuju srednju školu organizovana je pripremna nastava koja obuhvata časove srpskog jezika, matematike, fizike, hemije i biologije.

 • Medicinske preglede

  Pregled lekara (pedagoga, zubara, ginekologa i socijalnog psihologa).

ZAŠTO JE BITNO BAViti se sportom?

Sport, igra i fizičko vaspitanje imaju izuzetno važnu ulogu za psihofizički razvoj svakog deteta

U školi sporta Radnički, deca stiču osećaj učestvovanja i pripadanja kroz igru, sport i rekreaciju. Sport povezuje pojedince, timove, zajednice, ističe njihove zajedničke vrednosti i ideale, prevazilazi kulturološke i etničke podele. Kroz sport deca uče kako da poštuju pravila, kako da sarđuju, kako da kroz rad postižu uspeh, ali i kako da podnose poraz. Sport je važna disciplina za ceo život.

Prednosti rano stečenih sposobnosti

U motorici su poznati senzitivni (osetljivi) i kritični periodi u razvoju mladih. Ako se tada ne podrži razvoj motoričkih sposobnosti, to se KASNIJE NE MOŽE NADOKNADITI! Ti periodi se moraju iskoristiti jer je to osnova za dobru motoriku tokom života i za bavljenje sportom i vrhunske rezultate u njemu. Vežbanje u ranim fazama odrastanja nema alternativu!

Rano stečene sposobnosti se uz dobar rad brže poboljšavaju i po istraživanjima OSTAJU TRAJNA PREDNOST U ODNOSU NA ONE KOJI NE VEŽBAJU! Rano stečene navike vežbanja lakše se održavaju, lakše se podstiču nego u kasnijoj fazi razvoja. Mnogo teže je privoleti starije dete da vežba (npr. srednjoškolsko) koje se pre toga nije ozbiljnije bavilo sistematskim vežbanjem, nego dete u osnovnoj školi ili predškolskog uzrasta. Oni koji vole vežbanje postaju sve sposobniji, a ostali sve nesposobniji. Poboljšanje motorike i vešto kretanje, kao i lepo razvijeno telo, stvara kod dece osećaj samopouzdanja i sigurnosti ne samo u motorici, već i psiho-socijalnom pogledu: lakše komuniciraju u društvu, imaju više socijalnih kontakata, više prijateljskih veza, bolje uče, bolji su im radni rezultati, bolje komuniciraju sa suprotnim polom…

UPIŠITE VAŠE DETE JOŠ DANAS

Nadamo se da smo Vam dali dovoljno razloga da Vaše dete pohađa školu sporta Radnički

PRVI MESEC JE BESPLATAN!

Unesite Vaše ime i prezime
Unesite Vašu e-mail adresu
Unesite Vaš kontakt telefon
Unesite godinu rođenja deteta
Unesite ime i prezime deteta