You are currently viewing Raško Katić i Stefan Živanović u dresu Radničkog

Raško Katić i Stefan Živanović u dresu Radničkog

Kragujevački košarkaški klub “Radnički” koji će uskoro funkcionisati pod okriljem Sportskog privrednog društva “Radnički” počinje pripreme za novu sezonu u Prvoj B ligi, sa ciljem da se plasira u viši rang odnosno Košarkašku ligu Srbije.

Klub je, shodno visokim ambicijama, pojačan proslavljenim centrom Raškom Katićem i iskusnim Stefanom Živanovićem.

Iako je Katić, koji je igrao za Hemofarm, Partizan i Crvenu Zvezdu, pre nekoliko dana  najavio da završava profesionalnu karijeru, ipak je odlučio da zaigra za kragujevački klub. Kaže da se na ovaj korak odlučio pre svega jer se u Kragujevcu napravila zdrava priča u košarci, a jedan od razloga je i taj da ne želi da završi kompletnu karijeru, a da se na neki način ne oduži košarci, koja mu je, kako kaže, dala i previše. 

“Svakako da je cilj KKK “Radnički” plasman u KLS. Međutim, važnije je to što želimo da razvijamo igrače i da više mladih trenira sa mnom, a da kroz trening za godinu ili dve Kragujevac iznedri nekog centra. Nadam se da će neki klinac iz Radničkog jednog dana biti reprezentativac. U prethodnih 30ak godina, odnosno od Lončara, nije se pojavio ozbiljan igrač iz Kragujevca. Kada je reč o mojoj karijeri, bila je zanimljiva. Mnoge stvari su obeležile moju karijeru, od raznih prelazaka, koji su bili malo atipični, do reprezentacije, odlaska na Svetsko prvenstvo u Španiju i osvajanja srebrne medalje, ali i osvajanja raznih liga i kupova. Stvarno sam zadovoljan postignutim”, rekao je Katić. 

Iskusni košarkaš Stefan Živanović od ove sezone braniće boje Radničkog, a do sada je nastupao za prvoligaše, kao što su FMP i Beovuk, a igrao je i za klubove iz Rumunije, Belgije, Makedonije, Švajcarske. Pored toga, sa reprezentacijom je osvojio četiri medalje.

“Kragujevac je predivan grad, koji nažalost nema košarkaški tim u Prvoj ligi. Zbog toga ćemo dati svoj maksimum da uđemo ove godine u Prvu ligu, jer imamo odličan tim i nadam se da ćemo ispuniti postavljene ciljeve. Igrao sam nekoliko puta na parketu hale Jezero i atmosfera je uvek bila na vrhunskom niovu. Nadam se da će dolaziti na utakmice u što većem broju, jer bi nam to mnogo značilo”, istakao je Živanović. 

Pored ovog dvojca, KKK “Radnički” angažovao je i Nikolu Ilića. Prema rečima sportskog direktora kluba, Darka Veljovića, prioritet jeste plasman u KLS, ali kaže da je zapravo cilj da se naprave novi igrači i u klub dovedu ozbiljni i iskusni ljudi koji mogu da prenesu svoje znanje deci. 

“Ovo je početak pravog puta kako bi razvoj jednog košarkaškog kluba trebalo da izgleda. U okviru SPD “Radnički” pojavila se ozbiljna i dobra priča, gde mi dobijamo uslove koji omogućavaju deci što bolji razvoj, a da pritom ne moramo da se bavimo nekim drugim stvarima koje nisu vezane za sport. Dobili smo šansu da zajednički napravimo jedan tim koji se bori za ulazak i drugi koji će biti razvojni, gde bi mladi momci dobijali šansu da igraju. Želimo da napravimo bazu naših igrača, kaže Veljović.  

U okviru priprema za novu sezonu košarkaši Radničkog će od 9. do 19. avgusta boraviti na Zlatiboru. Očekuju da će u potpunosti biti spremni do početka Prve B lige Srbije i da će ostvariti zacrtani cilj.

Članak ima jedan komentar

  1. Ljubica

    Hahahah, genijalci

Ostavite odgovor