You are currently viewing Ponovo radi Avantura park na Šumaričkom jezeru

Ponovo radi Avantura park na Šumaričkom jezeru

Prošireni Avantura park, sa brojnim novim sadržajima danas je otvoren za posetioce na Šumaričkom jezeru. Postavljene su nove prepreke sa istim platformama I načinom osiguranja. Za najmlađe korisnike je postavlјeno pet niskih prepreka visine do 1,5 metara, dok je za starije postavljeno šest prepreka, ali i viseće uzengije, diskovi, horizontalne merdevine, džakovi, mreže. Pored toga, Avantura park je obogaćen “Agility” poligonom za decu, koji je nasut malčom sa preprekama poput visećeg mostića, klackalica, zidića za penjanje.

Prostor je obogaćen i maketom dinosaurusa, koja je na osnovu predloga Kragujevčana dobila ime Šumadino. Dinosaurus je dužine oko 4 metra i visine 2,4 metra, izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta „autentične“ zvuke.

“Ovim projektom nastavljamo rad na jačanju turističke infrastrukture, turističkog proizvoda grada. To je ono što je osnovno da bi nam grad imao više posetilaca, ali i kako bi Kragujevčani uživali u ovim novim sadržajima na Šumaričkom jezeru”, rekao je direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac, Bojan Pavlović.

U porširenje Avantura parka utrošeno je 8,4 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, i lokalna samouprava.

“Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer se njima očigledno dopadaju naši projekti, s obzirom na to da pobeđujemo na konkursima i dobijamo kao nagradu ovakve sadržaje za grad. U prilog tome govori i činjenica da samo konkurisali i dobili sredstva od ovog ministarstva i za sređivanje jezera Bubanj, kaže član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić.

Iz Sportskog privrednog društva Radnički, pod čijom je ingerencijom Šumaričko jezero na kome se nalazi Avantura park, poručuju da je veoma značajno da se obogate sadržaji na prostoru koje je omiljeno izletište Kragujevčana.

“Zahvalio bih se u ime Radničkog resornom Ministarstvu I lokalnoj samoupravi. Obećavam da ćemo i mi dati svoj doprinos, tako što ćemo obogatiti ponudu različitim sadržajima i manifestacijama za naše najmlađe Kragujevčane na jezeru u Šumaricama”, rekao je pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD “Radnički”, Goran Marković.

Avantura park na Šumaričkom jezeru otvoren je tokom cele nedelje od 10 do 19 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, dok “Agility” poligon najmlađi Kragujevčani mogu da koriste besplatno, ali uz obavezan nadzor roditelja.

Članak Ponovo radi Avantura park na Šumaričkom jezeru je preuzet sa sajta Jezera Kragujevac.

Ostavite odgovor