You are currently viewing Otvorena ambulanta u SBB hali Jezero

Otvorena ambulanta u SBB hali Jezero

Sportsko privredno društvo Radnički je od osnivanja osim postizanja vrhunskih sportskih rezultata, za cilj imalo ulaganje u infrastrukturne objekte kako bi svojoj širokoj paleti sportista, a tako i građanima Kragujevca obezbedio najbolje uslove za nesmetano bavljenje sportom. Poslednji potez u tom nizu je konstituisanje medicinske ambulante u sklopu SBB Jezera, koja najsavremenijom medicinsko-sportskom opremom pruža sve mogućnosti za lečenje i kompletan oporavak vrhunskih sportista u cilju brzog povratka u takmičarski stroj i povratka na teren.

Svrhu i značaj otvaranja ambulante nam je preneo generalni direktor SPD Radnički Bratislav Uraković:

Izuzetno sam ponosan na činjenicu što je SPD Radnički jedna od najboljih sportskih organizacija u Srbiji. Želja nam je da zaokružimo kompletnu sportsku ponudu i u tom cilju danas otvaramo ambulantu za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju čime dolazimo do novog kvaliteta, jer je zdravlje sportista primarno za ostvarivanje vrhunskih rezultata, a takođe i mlađim kategorijama kojih u sastavu imamo par hiljada, za jednu potpunu zdravstvenu podršku, gde je uz kvalitetne treninge neophodno da budu zdravi.

Osvrt i zadovoljstvo napretkom i funkcionisanjem SPD Radnički je izneo i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Dugi niz godina nije bilo značajnijih ulaganja u sportsku infrastrukturu kao poslednje dve godine kada nam je investiranje u sportske objekte postao jedan od primarnih ciljeva, što se vidi iz priloženog. Milion i dve stotine hiljada dinara je uloženo u ambulantu za oporavak i rehabilitaciju. Prvi i osnovni aspekt je ušteda sredstava kako iz gradskog budžeta, tako i sredstava SPD Radnički, gde nam je bila želja da u okvirima društva imamo kompletnu zdravstvenu uslugu. Radnički je jedan od najboljih sportskih kolektiva u zemlji i namera nam je da ostanemo na tom mestu, namera nam je da pored uštede sredstava povećamo i prihod sportskom društvu komercijalizacijom jednog ovakvog sadržaja.

Namenu i kompletne usluge sportske ambulante je približila lekar SPD Radnički, doktor Milena Milivojević:

Sportiste ovde očekuje kompletan program fizikalne terapije i rehabilitacije. Menadžment Radničkog se potrudio da nabavimo najsavremeniju opremu u ovom trenutku, kao što je aparat za presoterapiju, multifunkcionalni aparat za elektroterapiju sa uključenom horizontalnom terapijom, na kome mogu da se tretiraju i akutne povrede. Pored toga imamo i lasersku, magnetnu i ultrazvučnu terapiju, kao i rekvizite koje se koriste u rehabilitacionom programu nakon fizikalne terapije i pripremu za povratak sportista na teren, u koji su pored nas uključeni i naši kondicioni treneri, zaključila je dr Milivojević, a onda se osvrnula i na radno vreme ambulante:

U ambulanti će raditi jedan fizioterapeut, a biće uključeni i fizioterapeuti iz klubova koji će pre i nakon treninga odrađivati oporavak sportista. U sastavu ambulante je i mala sala gde ćemo raditi fitnes program, pogotovo za naše mlađe kategorije u cilju prevencije deformiteta, jer je u mlađoj populaciji prisutan problem sa kičmom i ravnim stopalima, a sa kojima ćemo odraditi kompletan sistematski pregled i ko bude imao određene smetnje, otklanjaćemo ih uz pomoć vežbi sa našim terapeutima.

Ostavite odgovor