O NAMA

Šta je SPD Radnički?

Sportsko privredno društvo „Radnički“ pravni je sledbenik Odbojkaškog kluba „Radnički“ , a odlukom osnivača, grada Kragujevca, pod ovim imenom posluje od 12. februara 2019. godine, kada je pored osnovne delatnosti sportskih klubova društvo započelo i obavljanje delatnosti sportskih objekata.

Kako je nastalo?

Sportsko privredno društvo „Radnički“ nastalo je kao potreba sportskih klubova, a u cilju razvoja društveno sportskih interesa i kreativnih sposobnosti pojedinaca.

Koji je cilj?

Polazeći od novog, modernijeg shvatanja sporta, a imajući u vidu potrebu ulaganja u razvoj igrača, i visoke ambicije koje podrazumevaju osvajanje najznačajnijih titula, naša je namera da sportistima svih kategorija pružimo najbolje uslove za profesionalno bavljenje sportom, a navijačima, simpatizerima i svim Kragujevčanima priliku da na pravi način budu deo prepoznatljivog sportskog kolektiva.

Ideja

Pionir realizacije ideje objedinjavanja sportskih klubova i sportske infrastrukture, SPD Radnički osnovano je sa ciljem da postane vodeća sportska organizacija, kod sportista i rekreativaca u regionu Šumadije, ali i u celoj Srbiji. Radnički je otvorio svoja vrata svim sportistima, sa sveobuhvatnom ponudom usluga. Deo velike porodice, Sportskog privrednog društva Radnički sa svim svojim selekcijama su:

Odbojkaški klub Radnički
Rukometni klub Radnički
Vaterpolo klub Radnički
Košarkaški klub Radnički

Motivi

Bogata istorija grada Kragujevca koji s pravom nosi epitet “u svemu prvi” obavezuje nas da budemo na visini zadatka. Tim ljudi spreman je da na najprofesionalniji način ispuni zahteve pre svega sportista, građana, rekreativaca.

Šta pružamo najmlađima

Posebna pažnja posvećuje se radu sa mlađim selekcijama. U Sportskom privrednom društvu Radnički trenira više od 500 dečaka i devojčica u različitim sportovima i kategorijama. Pored najkvalitetnijih uslova i stručnih trenera, deci koja treniraju u Radničkom, potpuno besplatno pružamo mogućnost dodatne edukacije. To podrazumeva učenje stranog jezika, dodatnu nastavu, pripremnu nastavu za polaganje male mature i pripremu prijemnog ispita za fakultete. Svemu ovome dodajemo i besplatne preglede lekara (pedagoga, zubara, ginekologa, socijalnog psihologa).

Vizija

Kragujevac je oduvek bio grad sporta. U svemu prvi. Prepoznatljiv po navijačkom duhu. Ovog puta, želi da stvori sinergiju između sportskih klubova. Da na zdravim temeljima pokrene i ohrabri omladince na svom putu sporta, iznedri vrhunske sportiste koji će braniti boje kragujevačkog Radničkog.

POSLOVNO RUKOVODSTVO SPD RADNIČKI

Stavro Rašković – direktor
Marijana Ilić – generalni sekretar
Ivan Milošević – zamenik generalnog sekretara
Dušan Vulović – direktor sektora sporta
Stefan Perić – direktor sektora za opšte, pravne i finansijske poslove
Goran Marković – direktor sektora za infrastrukturu
Ana Starčević – direktor sektora za logistiku

SKUPŠTINA DRUŠTVA
Saša Marković – predsednik Skupštine društva
Nenad Luković – član
Ivan Milivojević – član

SPD Radnicki logo