„Nosilac bogojavljenskog krsta“ petnaestogodišnja Marta Dunjić

„Nosilac bogojavljenskog krsta“ petnaestogodišnja Marta Dunjić

Vitešku titulu “Nosilac bogojavljenskog krsta“ ove godine osvojila je petnaestogodišnja Marta Dunjić, učenica prvog razreda Prve kragujevčke gimnazije. Marta je i najmlađa učesnica ovogodišnje manifestacije “ Plivanje za Krst časni“.

Bilo mi je mnogo hladno i ništa nisam osećala, a kada sam ušla u vodu nestalo je sve. Prvi put sam plivala i mnogo sam srećna što sam osvojila Krst časni. Treniram plivanje i osvojila sam oko sto medalja, ali ova mi je najveća i najznačajnija, kazala je Marta Dunjić.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića manifestacija Plivanje za krst časni počela je molebanom koju je služilo sveštenstvo Eparhije šumadijske.

Tradicionalnu manifestaciju na jezeru u Šumaricama uz blagoslov sveštenstva organizovali su GTO Kragujevac i SPD Radnički, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. Po završetku plivanja uručene su zahvalnice priložnicima koji su podržali održavanje manifestacije, a nakon toga sveštenik Eparhije šumadijske i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević uručili su priznanja svim učesnicima.

Članak „Nosilac bogojavljenskog krsta“ petnaestogodišnja Marta Dunjić je preuzet sa sajta Jezera Kragujevac.

Ostavite odgovor