You are currently viewing Mladi vaterpolisti Radničkog krenuli sa grupnim treninzima na suvom

Mladi vaterpolisti Radničkog krenuli sa grupnim treninzima na suvom

Posle skoro dvomesečne pauze usled pandemije koronavirusa, mlađe selekcije Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca počele su danas sa grupnim treninzima, doduše na suvom i otvorenom.

Treninzi se sprovode na prostoru oko otvorenog bazena SPD Radnički i u Velikom parku, u skladu sa striktnim poštovanjem propisanih mera zaštite Vlade Srbije, kako tokom vežbanja, tako i prilikom dolaska i odlaska.

Tako mladi vaterpolisti na treninge dolaze sami ili sa još jednim saigračem, poštujući održavanje propisane distance i noseći zaštitnu masku i rukavice.

Sami treninzi sprovode se u grupama od 10 osoba, uključujući i trenera, u odvojenim delovima, a sportisti su sve vreme jedni od drugih međusobno udaljeni najmanje dva metra. Zbog velikog broja dece, treninzi se održavaju u jutranjim i popodnevnim terminima.

Zbog specifičnosti sporta i nemogućnosti da igrači uskoče u bazen, čini se da je ova situacija najteže pala vaterpolistima, koji su se trudili da u formi ostanu kroz individualne treninge u svojim domovima, a i posle olakšanja mera Vlade, moraće i dalje da improviziju, na suvom.

– Nakon višenedeljnih individualnih treninga koje su deca odrađivala kod kuće, po programu svojih trenera, počeli smo sa timskim treninzima na otvorenom. Do sada su deca snimala treninge i slala trenerima kako bi se mogla obaviti kontrola i korekcija vežbi, a sada nam je sve to delimično olakšano. Sa ovakvim režimom treninga nastavićemo sve do dugo priželjkivanog povratka u bazen, jer kao što znate, vodu ništa ne može zameniti – rekao je Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija Radničkog.

On je dodao da svi u klubu pokušavaju da izvuku maksimum iz ovih treninga, iako oni nisu efikasni kao oni u vodi.

– Odziv igrača je odličan i treninzi protiču u pozitivnoj atmosferi. Svi smo jedva čekali da se ponovo sastanemo i nastavimo sa radom. Ipak, ne opuštamo se previše, ponašamo se odgovorno i pridržavamo svih propisanih mera predostrožnosti Vlade, jer je zdravlje najpreče – zaključio je Kozomora.

Članak Mladi vaterpolisti Radničkog krenuli sa grupnim treninzima na suvom je preuzet sa sajta KVK Radnički.

Ostavite odgovor