You are currently viewing Kragujevčani spremni za odlučujući duel

Kragujevčani spremni za odlučujući duel

Pred rukometašima Radničkog je istorijska šansa da kao jedan od najmlađih klubova, izbore ulazak u Arkus Superligu i vrate Kragujevac na mesto koje mu pripada i zaslužuje. Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je duel sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina, sa kojom će Kragujevčani u subotu 19. septembra na neutralnom terenu u hali OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu, sa početkom u 17 časova ukrstiti svoja koplja.

Očekuje nas presudna utakmica u borbi za ulazak u elitniji deo takmičenja gde želimo da pokažemo kvalitet koji posedujemo. Spremni smo, znamo šta nas čeka i znamo kako da dođemo do cilja. Jedina nepoznanica je sastav ekipe protivnika, ali to je manje bitno. Okrenuti smo sami sebi, svojoj igri i idemo u Niš da pobedimo i „dovedemo“ Superligu u Kragujevac, istakao je šef stručnog štaba Radničkog Nedeljko Matić.

Atmosveru u ekipi ocenio je jedan od najiskusnijih u redovima Kragujevčana, čuvar mreže Dušan Petrović i tom prilikom istakao: Trenirali smo naporno jer znamo koji je ulog ova utakmica. Svi momci su zdravi, spremni, atmosvera u ekipi je na najvišem nivou i jedva čekamo prvi zvižduk sudija. Uveren sam da ćemo pružiti odličnu partiju i ostaviti srce na terenu kako bi izborili Superligu i vratili Kragujevac na rukometnu mapu Srbije.

Podsećamo da je RK Radnički u svojoj istoriji 1994. godine igrao kvalifikacije za ulazak u tadašnju prvu ligu SR Jugoslavije takođe u Nišu, ali tada nije uspeo da se plasira.

Moja generacija je imala veliku šansu da izbori učešće u elitni deo takmičenja. Zaustavljeni smo od ekipe Priboja minimalnim porazom. Verujem u ovaj tim i uveren sam da će pobedom izboriti Superligu i uraditi ono što mi nismo uspeli, jer Radničkom to mesto pripada, izrazio je podršku tadašnji čuvar mreže, a sad šef stručnog štaba ženske ekipe Radničkog Rodoljub Kurandić.

Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan TV prenos utakmice baraža za popunu Arkus Superlige na kanalu Radio televizije Kragujevac.

Članak Kragujevčani spremni za odlučujući duel je preuzet sa sajta Rukometni klub Radnički.