You are currently viewing Kragujevačka premijera vaterpolo sezone

Kragujevačka premijera vaterpolo sezone

Na kragujevačkoj premijeri nove sezone vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Proletera iz Zrenjanina, u subotu od 19.30 časova, na zatvorenom bazenu SPD Radnički.

Posle pobede na gostovanju Zemunu (20:8), Šumadinci se vraćaju na mesto uspeha četri meseca nakon što su u „majstorici“ finala savladali Novi Beograd i okitili se titulom šampiona Srbije.

Nema sumnje da se verna kragujevačka publika od tada uželela vaterpola, a ovoga puta imaće priliku da na delu prvi put vidi fantastična pojačanja, olimpijskog šampiona iz Rija, Miloša Ćuka, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio sve što se može osvojiti i Josipa Vrlića, jednog od najboljih centara današnjice.

Biće to prilika i da Kragujevčani pozdrave i neke od šestorice igrača svog tima koji su sa juniorskom reprezentacijom Srbije, pod vođstvom trenera Uroša Stevanovića i njegovog pomoćnika Dragana Kozomore, nedavno osvojili Svetsko prvenstvo za juniore.

Ovaj duel poslužiće Kragujevčanima i da se što bolje uigraju i naprave lepu uvertiru za pakleni ritam koji ih u narednom periodu očekuje sa sjajnim protivnicima na četiri fronta.

Zrenjaninci su, sa druge strane, novajlije u Super ligi, u koju su se plasirali posle osvajanja prvog mesta u Prvoj A ligi Srbije. Međutim, daleko od toga da su bez superligaškog iskustva, jer su u aktuelnom prelaznom roku doveli veliki broj igrača sa zavidnim stažom u najjačem srpskom takmičenju.

Ulaznice za ovaj duel mogu da se kupe od petka, na info pultu zatvorenog bazena SPD Radnički, po ceni od 200 dinara.

Članak Kragujevačka premijera vaterpolo sezone je preuzet sa sajta KVK Radnički.

Ostavite odgovor