You are currently viewing Kragujevac ponudio tri dvorane za privremene bolnice

Kragujevac ponudio tri dvorane za privremene bolnice

Grad Кragujevac je ponudio tri dvorane koje bi mogle da se prilagode za smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima virusa korona. To su SBB hala Jezero, hala Gordana Goca Bogojević u Velikom parku, kao i hala Šumadija sajma.

Sve tri mogu da se prilagode za potrebe privremenih bolnica, ocenio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Najviše odgovara hala Jezero, jer ima kapacitet da organizuje sve ono što je potrebno od pratećih sadržaja. Iako ne znamo koliko će nam biti potrebno, potrudićemo se da sve tri hale stavimo u funkciju. To naravno ne zavisi od nas, jer ne možemo sami da pravimo privremene bolnice. Onog trenutka kada stigne instrukcija Ministarstva zdravlja odnosno Vlade Srbije, mi smo spremni da ustupimo dvorane i pomognemo oko opremanja, rekao je Nikolić.

Kako je istakao direktor Sportskog privrednog društva Radnički, Bojan Ilić, SBB hala Jezero je inače evakuacioni centar, što bi u potpunosti odgovaralo trenutnoj situaciji i potrebi.

Sportsko privredno društvo Radnički u svakom trenutku sve svoje resurse stavlja na raspolaganje gradu Kragujevcu, kako bi lokalna samouprava mogla da reaguje i upusti se u borbu sa COVID 19. Takođe, zahvalio bih se kineskim stručnjacima, koji su prešli 10 000 kilometara da sa nama nesebično podele najvrednije: znanje, zdravlje, ljubav prema porodici, i odnos prema sopstvenoj državi, istakao je Ilić.

Ostavite odgovor