You are currently viewing Gradonačelnik Kragujevca primio vaterpolo šampione Jadranske lige

Gradonačelnik Kragujevca primio vaterpolo šampione Jadranske lige

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, organizovao je danas sa saradnicima prijem za nove šampione Regionalne lige, vaterpoliste Radničkog.

Prvi čovek Grada dobio je zlatnu medalju iz Zagreba i loptu sa potpisima svih igrača, a uzvratio je prigodnim poklonima.

– Ovaj uspeh je ogroman i teško ga je sagledati. Momci su sportski pregazili Mladost i Jug i doneli u Kragujevac titulu koja je nas je sve učinila srećnim i ne mogu da vam dočaram koliko nam je srce puno, kao i njima. Zadužili su ovaj grad. Kragujevac je po mnogo čemu u istoriji bio prvi, a sada je to i u vaterpolu. Stvorili su nam još veću obavezu da o njima dobro brinemo i vodimo računa, ne bi li ti mladi šampioni ponovo postizali najbolje rezultate. Kragujevac je sportski grad i ima lepih rezultata iza sebe, a vaterpolo nas je podigao u sam šampionski vrh – rekao je Dašić.

Bojan Ilić, direktor Sportskog privrednog društva Radnički, čiji je i vaterpolo tim deo, dodao je da je ovo veliki podstrek za sve u ovoj organizaciji i da je pokazatelj da ovaj pionirski poduhvat odlično funkcioniše.

– Ovo je najveći trofej i najjača liga u kojoj se bilo koji klub u SPD Radnički takmiči. Sa moje pozicije je bitno da smo ovaj novi koncept formiranja i dejstvovanja klubova prvi vinuli u visine i on posle par godina daje trofeje. I u drugim sportovima ostvarujemo dobre rezultate, ali je vaterpolo u ovom trenutku naša perjanica. Sve je to na zdravim organizacionim i finansijskim osnovama. Momci iz VK Radnički imaju izuzetan potencijal u omladinskom kadru i jedni su od retkih u Srbiji koji rade na ovako dobar način. Radnički je proneo ime grada i Šumadije toliko daleko, da smo odlučili da formiramo i ženski tim, što je još jedna sjajna vest za sve Kragujevčane – kazao je Ilić.

Direktor Vaterpolo kluba Radnički, Jugoslav Vasović, istakao je da je po vrednosti ovo drugi trofej u klupskom sportu, odmah iza Lige šampiona.

– Jadranska liga je izuzetno jaka, sa čak šest bivših šampiona Evrope. Sada su nam obaveze mnogo veće, treba braniti osvojenu titulu, što je uvek teže, a konkurencija je izuzetna. Srbija je napravila fantastičan skok u klupskom vaterpolu, što je velika stvar za sve koji se bavimo ovim sportom. Imamo ozbiljnu podršku države i fantastičnu saradnju sa Gradom koja nema razloga da se ne nastavi i ne poboljša. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima, posebno predsedniku države, Aleksandru Vučiću, Vaterpolo savezu Srbije i Gradu Kragujevcu, jer smo imali ogromnu finansijsku pomoć u poslednje dve i po godine. To je neka politika koja je nama pomogla, a evo i Zvezda se domogla polufinala Kupa Evrope. Najvažnije da smo pokazali da to nije bilo uzaludno i nadam se da će se taj trend nastaviti na obostrano zadovoljstvo – rekao je Vasović.

Trener Radničkog, Uroš Stevanović, ponovo je pokazao o kakvom je stručnjaku reč i još jednom osvojio pehar, u konkurenciji ekipa kojima su davane znatno veće šanse za trofej.

– Uspeh je fantastičan, u to nema nikakve sumnje. Odjeknuo je u celom svetu, ne samo u Srbiji i regionu. Dobili smo veliki broj čestitki od najeminentnijih ljudi u ovom našem sportu. Možda jesmo bili autsajderi u javnosti, ali ostali učesnici na turniru su nas izuzetno respektovali i cenili. Iz razgovora sa trenerima Mladosti i Juga znam da ih sigurno nismo iznenadili, niti su oni olako shvatili utakmice sa nama. Bili su svesni koliko možemo. Dobiti u dva dana Mladost i Jug, koji su uz Pro Reko i Partizan najtrofejniji klubovi u svetskom vaterpolu, svakako je fantastičan uspeh. Očekuje nas borba za titulu, u kojoj smo glavni favoriti. To sada posle Regionalne lige ne možemo da izbegnemo, niti smo želeli da bežimo od te uloge

Ekipu je u bazenu na pravi način predvodio kapiten Filip Janković, koji je finalnu pobedu nad Jugom (14:12) začinio sa tri gola, dok je u polufinalu dva puta bio precizan u penal seriji protiv Mladosti (14:13).

– Malo su se slegli utisci i uspeh je ogroman. Na pravi način smo prezentovali srpski vaterpolo i pre svega grad Kragujevac i naš klub. Iskreno, jesmo očekivali ovaj uspeh. Otišli smo u Zagreb po zlato i ceo klub je verovao u to. Mislim da smo posle Solnoka, gde smo ispali u gustom dvomeču sa jako kvalitetnim rivalom, shvatili da možemo da igramo sa najjačim ekipama. Ove godine nam je glavni cilj domaća titula i ništa se nije promenilo. Pokušaćemo svim silama da osvojimo i taj trofej, a već sutra nas očekuje duel sa Partizanom – zaključio je Janković.

Članak Gradonačelnik Kragujevca primio vaterpolo šampione Jadranske lige je preuzet sa sajta KVK Radnički.

Ostavite odgovor