You are currently viewing Bez pritiska na megdan Dorćolcima

Bez pritiska na megdan Dorćolcima

Lišeni većeg rezultatskog imperativa nakon osiguranog opstanka u najvišem rangu takmičenja, košarkaši Radničkog odlaze na gostovanje beogradskom Dinamiku u utakmici 28. kola Košarkaške lige Srbije, koja je zakazana za subotu, 27. marta, od 17 časova u hali Sportskog centra „Dinamik“.

Ono što su propustili da ostvare u susretu sa Zlatiborom, puleni trenera Ivice Vukotića učinili su na gostovanju ekipi Kolubare u Lazarevcu. Predviđeni ubojitim Andrejom Stevanovićem, koji je pokazao da se nešto duža pauza usled povrede zgloba nije značajnije odrazila na njegovu formu, Kragujevčani su „preplivali“ Kolubaru i domogli se sigurne obale opstanka.

Sama činjenica da su ostvarili svoj prioritetni cilj u ovoj sezoni, košarkašima Radničkog dopušta taj luksuz da sa znatno manje pritiska uđu u predstojeći meč sa ekipom Dinamika. To naravno ne znači da Šumadinci na ovo gostovanje odlaze bez pobedničkih pretenzija, posebno što se Dorćolci ubrajaju u grupu „dužnika“ iz prvog dela sezone.

Sa pet pobeda u poslednjih šest utakmica, ekipa Dinamika je takođe prebrinula sve brige oko očuvanja prvoligaškog statusa i etablirala se u sredini tabele, sa skorom 14-12. 

Poput Radničkog, i beogradski tim je tokom čitave sezone imao silnih problema sa povređenim i bolesnim igračima. Tek nedavno je trener Saša Nikitović, koji je sredinom februara preuzeo rukovođenje prvim timom Dinamika, uspeo da okupi sve raspoložive snage, što se maltene odmah reflektovalo i na nešto bolje rezultate Dorćolaca, a samim tim i na njihov značajan skok na tabeli.

Poznato je da Dinamik ima jedan od najmlađih rostera u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone i da u svojim redovima ima nekoliko košarkaških „bisera“, kao što su prvi strelac ekipe, Slovenac Gregor Glas, i mladi reprezentativac Crne Gore Bojan Tomašević. Od iskusnijih igrača tu su kapiten Nenad Šulović, koji je jedan deo svoje igračke karijere proveo upravo u Kragujevcu, zatim Vuk Đorđević, kao i Miroslav Pašajlić, koji je doveden kao zamena za teže povređenog prvog organizatora igre Dinamika i jednog od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, Turčina Merta Akaja.

Kragujevčani su već imali priliku da se uvere u izuzetan igrački kvalitet ekipe Dinamika, koja ih je porazila u prvom delu sezone na parketu „SBB Jezera“, rezultatom 89:96.

To je ujedno i motiv više za izabranike trenera Ivice Vukotića da u subotu uveče pruže što je moguće bolju partiju i pokušaju da se domognu još jedne pobede, koja bi im omogućila dalji napredak na prvenstvenoj lestvici.

Članak Bez pritiska na megdan Dorćolcima je preuzet sa sajta KKK Radnički Kragujevac.

Ostavite odgovor